Roverscouts

Wie zijn de Roverscouts?

De jongeren van 18 tot en met 21 jaar noemen we bij Scouting Roverscouts. Dit is de oudste speltak van Scouting.
Tot 2011 had deze leeftijdsgroep geen eigen spelaanbod. Tegenwoordig wel waarbij elke roverscout drie uitdagingen kiest die de kern van het roverscout-programma vormen. Daarna kan de roverscout een andere rol binnen de vereniging krijgen. Je kunt bijvoorbeeld leiding worden of de jeugd- of stafleden op een andere manier direct of indirect ondersteunen. Ook kan je ervoor kiezen om plusscout te worden.
Bij scouting Keizer Karel draaien de Roverscouts onder de naam Pivo’s.

Wat doen de Roverscouts?

Wat er tijdens een Roverscout opkomst gebeurt is volgens traditie helaas geheim. Daar kom je pas achter als je 18 jaar bent en naar deze speltak mag overvliegen!
Maar het zijn wel altijd erg spectaculaire activiteiten. De Roverscouts organiseren ook ieder jaar twee activiteiten voor de groep. Zij koken ieder jaar een overheerlijke boerenkoolmaaltijd en organiseren daar een vaak hilarische show bij. Ook organiseren ze ieder jaar de Sint Joris opkomst. Sint Joris is de beschermheilige van Scouting. Ieder jaar wordt dan ook herdacht hoe Joris de draak verslaat. De Roverscouts hebben een eigen lokaal in de blokhut, dit lokaal zit als enige lokaal op slot. Hoe deze eruit ziet is dus geheim alleen Roverscouts en oud Roverscouts mogen daar naar binnen.
Voor alle vragen over de Roverscouts, het programma en de opkomsten, kun je contact opnemen via roverscouts@scoutingkeizerkarel.nl.

Kom 4x gratis meedoen

Als je lid wilt worden van Scouting Keizer Karel kun je eerst 4 keer komen kijken. Je doet dan mee aan alle activiteiten en je maakt voor het eerst kennis met Scouting en met de groep. Mocht je het na 4 keer niets vinden, dan ben je nergens toe verplicht. Vind je het wel leuk, dan word je automatisch lid en mag je iedere week komen. Als je een paar maanden lid bent word je geinstalleerd en mag je je Scoutfit dragen. Op dat moment hoor je er echt bij!

Schrijf je in