Explorers

Wie zijn de Explorers?

De Explorers zijn een groep jongens en meiden van 15 tot 18 jaar oud.
In 1980 is deze speltak bij de groep opgericht, ze bestonden toen nog apart van elkaar toen draaide de jongens (Rowans) en meiden (Sherpa’s) nog los van elkaar. In 1988 zijn de Rowans en Sherpa’s samen opkomsten gaan houden.
Vanaf 2010 gaan zij verder onder de naam Explorers.
De Explorergroep heeft zijn eigen bestuur, bestaande uit een voorzitter, secretaris, penningmeester en materiaalmeester.
Dit bestuur wordt ieder jaar gekozen door alle leden van de groep. Dit gebeurt door middel van een officiële verkiezing.

Wat doen de Explorers?

De Explorers zijn vrijwel zelfstandig in het maken van hun programma, maar worden bijgestaan door de begeleiding. Zoals het woord al zegt, begeleidt deze hen in het maken van programma’s, het plannen en de voorbereidingen daarvan.
De Explorers komen elke zaterdag van 13:30 uur tot 16:00 uur bij elkaar, maar ook af en toe op andere tijden, vooral bij bijzondere activiteiten. Zoals bijvoorbeeld een spothike met 100 andere Explorers.
Weekendkampen en Zomerkamp
Ook hebben de Explorers regelmatig een weekendkamp in de blokhut of op een kampeerterrein.
Natuurlijk gaan ook ze ook op zomerkamp, zo’n zomerkamp duurt meestal 10 dagen ook gaan ze bijna altijd naar het buitenland op kamp. Zo zijn ze in augustus 2009 op kamp geweest naar Bournemouth aan de Engelse zuidkust en Londen, in 2010 naar Duitsland en 2012 naar Tsjechië. Door het jaar heen zijn de Explorers regelmatig bezig met geld verdienen voor zo’n kamp.
Voor alle vragen over de Explorers, het programma en de opkomsten, kun je contact opnemen met de begeleiding via explorers@scoutingkeizerkarel.nl

Kom 4x gratis meedoen

Als je lid wilt worden van Scouting Keizer Karel kun je eerst 4 keer komen kijken. Je doet dan mee aan alle activiteiten en je maakt voor het eerst kennis met Scouting en met de groep. Mocht je het na 4 keer niets vinden, dan ben je nergens toe verplicht. Vind je het wel leuk, dan word je automatisch lid en mag je iedere week komen. Als je een paar maanden lid bent word je geinstalleerd en mag je je Scoutfit dragen. Op dat moment hoor je er echt bij!

Schrijf je in