Blauwe Vogels

Wie zijn de Blauwe Vogels?

In 2009 is bij Scouting Keizer Karel, de Blauwe Vogel speltak van start gegaan. Onze groep is speciaal opgericht voor jongeren met een verstandelijk beperking. Bij deze speltak kijken wij niet naar leeftijd, maar wat iemand kan, waar zijn of haar mogelijkheden liggen.  Zo kan het zijn dat iemand, al zelf een heel vuur kan maken, maar dat een ander dit meebeleeft.
De huidige groep bestaat uit ongeveer 20 leden en drie leiding. De groep varieert in leeftijd van elf tot 28 jaar, maar in de toelating wordt vooral gelet op de groepsdynamiek. Uw zoon of dochter mag vier keer meekijken, daarna beslissen wij samen of het gaat lukken. Nadat uw zoon of dochter de leeftijd van 20 jaar heeft bereikt, kijken wij per jaar aan of het nog gaat in de groep. Wij geven dan ruim van te voren aan, of het dan tijd wordt om afscheid van de groep te nemen.
Het afgelopen jaar zagen we dat de dynamiek in de groep anders geworden. Om die reden zijn we gaan draaien met 2 groepen.
Een ochtendgroep, deze draait ’s ochtends van 10:30 tot 12:30 uur . Bij deze groep staan de actieve opkomsten centraal en zal het tempo hoger liggen bij de andere groep; het doel van deze groep is het ‘samen spelen en ondernemen’.
Een middaggroep, deze draait  van 14:00-16:00. Deze opkomst zal een rustiger karakter hebben wat meer ruimte geeft voor sociale interactie tussen de Blauwe Vogels en de verdere ontwikkeling van scouting-vaardigheden; het doel van deze groep is het ‘samen zijn’.
Wij dragen als speltak de donkerblauwe blouse, met een koningsblauwe das. Deze mag uw aanschaffen als uw zoon of dochter bij onze groep blijft. Wij gaan dan op een feestelijke wijze vieren dat uw zoon of dochter bij onze groep komt, dit noemen wij installeren. U hoort vanzelf wanneer dit plaatsvindt.
Ouderavond.
Woensdag 8 februari 2023 was er een ouderavond met informatie over de plannen voor de komende jaren.
M.n. de plannen aangaande middaggroep zijn besproken.
U vindt de presentatie van die ouderavond hier.

Wat doen de Blauwe Vogels?

Wij hebben een keer in de 14 dagen een opkomst op zaterdag (een ochtendgroep en een middaggroep)
Wij hebben opkomst in de oneven weken. In deze opkomsten maken wij graag gebruik van het mooie bos, aangrenzend aan ons terrein.
Hieronder vindt u een aantal activiteiten die wij ondernemen.
  • tochten lopen;
  • werken aan insignes;
  • primitief koken;
  • kampvuur maken;
  • bosspelen;
  • pionieren.
Ook proberen wij steeds meer betrokken te zijn bij de reguliere scouting activiteiten. Wij proberen het hele seizoen te variëren zodat er voor ieder wat wils te doen is. Elk jaar proberen wij ook een aantal keren een kamp te organiseren. Waarvan er een of twee plaats vinden op onze blokhut en wij een lang weekend kamperen op een buitenlocatie.
Meekijken of vragen?
Heeft u nog vragen of wilt uw zoon/dochter graag eens meekijken met de Blauwe Vogels? Mail de leiding van deze speltak via blauwevogels@scoutingkeizerkarel.nl
Helaas is er op dit moment voor de speltak Blauwe Vogels sprake van een wachtlijst.

Kom 4x gratis meedoen

Als je lid wilt worden van Scouting Keizer Karel kun je eerst 4 keer komen kijken. Je doet dan mee aan alle activiteiten en je maakt voor het eerst kennis met Scouting en met de groep. Mocht je het na 4 keer niets vinden, dan ben je nergens toe verplicht. Vind je het wel leuk, dan word je automatisch lid en mag je iedere week komen. Als je een paar maanden lid bent word je geinstalleerd en mag je je Scoutfit dragen. Op dat moment hoor je er echt bij!

Schrijf je in