Plusscouts

Wie zijn de Plusscouts?

De Plusscouts zijn sinds 1 januari 2004 een leeftijdsgroep/speltak van Scouting Nederland. Plusscouts zijn oudere leden, die geen vaste functie binnen Scouting hebben, maar wel lid willen blijven van de groep of van Scouting Nederland.
Vaak hebben deze kringen wat weg van een stam maar de leden zijn ouder dan 21 jaar. Oudere leden van een stam, kunnen nu met elkaar een kring van plusscouts vormen. Maar je kunt je ook individueel landelijk aanmelden als plusscout of je aansluiten bij een zelfstandige kring.
Met de plusscouts zijn er volop mogelijkheden ontstaan om als groep contact te houden met kader- of bestuursleden die (tijdelijk) niet meer actief kunnen zijn. Maar ook ouders, vrienden en oud-leden die bereid zijn af en toe eens te helpen bij activiteiten kunnen plusscout worden.

Wat doen de Plusscouts?

De Plusscouts bij Scouting Keizer Karel komen gemiddeld 1x per 5 maanden bij elkaar. Vaak is dit op zaterdag na de reguliere opkomsten. Elke opkomst wordt er door iemand (of door een groepje) een activiteit georganiseerd. Deze opkomsten kunnen variëren van gezellig bij het kampvuur zitten tot inspannende en actieve hikes en droppings. Voor elk wat wils dus!
Wil je meer informatie over onze Plusscouts of wil je een keer komen kijken? Neem contact met ons op via plusscouts@scoutingkeizerkarel.nl

Kom 4x gratis meedoen

Als je lid wilt worden van Scouting Keizer Karel kun je eerst 4 keer komen kijken. Je doet dan mee aan alle activiteiten en je maakt voor het eerst kennis met Scouting en met de groep. Mocht je het na 4 keer niets vinden, dan ben je nergens toe verplicht. Vind je het wel leuk, dan word je automatisch lid en mag je iedere week komen. Als je een paar maanden lid bent word je geinstalleerd en mag je je Scoutfit dragen. Op dat moment hoor je er echt bij!

Schrijf je in