Onze groep

Scouting Keizer Karel of ook wel ‘Eerste Nijmeegsche Padvindersgroep’ is zoals oude naam nog zegt, de eerste groep van Nijmegen die na de oprichting van de padvinderij in Nederland ontstond. In 2021 bestonden we 110 jaar! En dat kunnen niet veel groepen ons nadoen!

Veel van de groepen van het eerste uur zijn verdwenen of samengegaan, maar Scouting Keizer Karel heeft zich gedurende die 110 jaar steeds als een standvastige groep weten te handhaven! Ook vandaag de dag staat de groep midden in de maatschappij en blijven we met veel vrijwilligers actief om alles draaiend te houden!
Bij onze groep besteden kinderen en jongeren hun vrije tijd op een actieve en uitdagende manier. Scouts hebben veel plezier met elkaar en leren samen te werken en respect te hebben voor de ander. Kinderen en jongeren ontwikkelen zich bij Scouting op een natuurlijke manier tot zelfstandige mensen en krijgen de ruimte om te ontdekken en te leren.
Onze groep bestaat op dit moment uit een kleine 100 leden. Daarmee zijn we ook een van de grotere groepen die Nijmegen rijk is!