Wat zijn Plusscouts?
De Plusscouts zijn sinds 1 januari 2004 een leeftijdsgroep/speltak van Scouting Nederland. Plusscouts zijn oudere leden, die geen vaste functie binnen Scouting hebben, maar wel lid willen blijven van de groep of van Scouting Nederland.

Vaak hebben deze kringen wat weg van een stam maar de leden zijn ouder dan 21 jaar. Oudere leden van een stam, kunnen nu met elkaar een kring van plusscouts vormen. Maar je kunt je ook individueel landelijk aanmelden als plusscout of je aansluiten bij een zelfstandige kring.

Met de plusscouts zijn er volop mogelijkheden ontstaan om als groep contact te houden met kader- of bestuursleden die (tijdelijk) niet meer actief kunnen zijn. Maar ook ouders, vrienden en oud-leden die bereid zijn af en toe eens te helpen bij activiteiten kunnen plusscout worden.