Wat doen de Roverscouts?
Wat er tijdens een Roverscout opkomst gebeurt is volgens traditie helaas geheim. Daar kom je pas achter als je 18 jaar bent en naar deze speltak mag overvliegen!

Maar het zijn wel altijd erg spectaculaire activiteiten. De Roverscouts organiseren ook ieder jaar twee activiteiten voor de groep. Zij koken ieder jaar een overheerlijke boerenkoolmaaltijd en organiseren daar een vaak hilarische show bij. Ook organiseren ze ieder jaar de Sint Joris opkomst. Sint Joris is de beschermheilige van Scouting. Ieder jaar wordt dan ook herdacht hoe Joris de draak verslaat. [break} De Roverscouts hebben een eigen lokaal in de blokhut, dit lokaal zit als enige lokaal op slot. Hoe deze eruit ziet is dus geheim alleen Roverscouts en oud Roverscouts mogen daar naar binnen. Het lokaal van de Roverscouts heet 'De Den'.

Voor alle vragen over de Roverscouts, het programma en de opkomsten, kun je contact opnemen via roverscouts@scoutingkeizerkarel.nl.