21 april 2018

Sint Joris, Verslaan we de draak?
Sint Joris is de beschermheilige van Scouting. Het verhaal van Sint Joris die de draak verslaat wordt gebruikt als voorbeeld voor een Scout, die helpt waar hij of zij kan.

Tijdens de installatie legt iedere Scout de belofte af. Sint Jorisdag is het moment om jaarlijks deze belofte te hernieuwen. Om weer eens te herhalen wat men bij de installatie belooft heeft. Sint Joris doet zichzelf ook een belofte. Hij zal de stad redden en niet terugschrikken van de draak. Als hij op weg gaat en bang wordt, denkt hij terug aan wat hij zichzelf beloofde. Daardoor vond hij de kracht en moed om verder te gaan.

Op zaterdag 21 april wordt door de RoverScouts (de Vassistam), tijdens een kampvuur, het Sint Joris verhaal nagespeeld en herhalen alle leden zijn of haar belofte. Het kampvuur begint om 15.00 uur en is om 15:30 uur afgelopen. U bent als ouder, grootouder, broertje of zusjes hierbij van harte welkom. Hierna staat de koffie/thee/limonade klaar!

Voor de jeugdleden begint de opkomst om 14:00 uur.