De blokhut
De blokhut van Scouting Keizer Karel is gebouwd in 1971 en bestaat uit een groot lokaal (met open haard) van 12x12m, een lokaal van 12x6m, een lokaal van 6x6m en een kleine ruimte van 3x6m. Verder natuurlijk een keuken (met oven, magnetron, etc), een viertal wc's en 2 douches.

Op het buitenterrein bestaat de mogelijkheid enkele tenten te plaatsen. Verder is het buitenterrein voorzien van een wateraansluiting. Kampvuren kunnen gemaakt worden (meldplicht gemeente Nijmegen) in ??n van de drie aanwezige kampvuurkuilen. In het gebouw en op het buitenterrein kunt u gebruik maken van WIFI (internet). De blokhut en buitenterrein liggen midden in het bos (Marienbosch), in het oosten van de stad Nijmegen, tegen de grens met de Heilige Landstichting. Vanwege de ideale ligging kunt u vanaf deze plek snel iedere lokatie in de omgeving bereiken.
NB: Wij verhuren ons gebouw ALLEEN aan scoutinggroepen en/of jeugdorganisaties. Tijdens de aanvraag moet u dit duidelijk aangeven, anders wordt uw aanvraag afgekeurd.